Здравейте! В месец 11.2022 год. имам сгрешена приходна фактура по сметка. Собственика е правил промени по фактурата и не изпраща оригиналната фактура в счетоводството, а изпраща грешната фактура. Клиента получава правилната фактура, а счетоводството грешната. Оригиналната фактура е за 8950 лв, а сгрешената е за 8243 лв, тоест 707 лв. декларирано по- малко от доставчика. Грешката е открита сега след разговор за надплатена сума по фактурата.  Според вас как трябва да се процедира? Моля за мнения.
Благодаря предварителна!
Здравейте! По искане на работника е подадена молба за прекратяване на трудовия му договор по чл. 327,ал 1, т12 КТ. Преди подаване на молбата си за освобождаване е бил в продължение на една година в болничен поради трудова злополука. В резултат на злополуката получаваТЕЛК решение за намалена работоспособност. При прекратяване на трудовият договор му е изплатено обещетение за неизползван отпуск по чл. 224 ал.1 и обещетение за придобито право на пенсия по чл. 222 ал. 3 от КТ.
Въпросът ми е: трябва ли да се изплати обещетение поради болест по чл. 222, ал.2 при положение  че молбата му за напускане е по чл. 327,ал 1, т12 КТ. Мисля че то се дължи само при освобождаване по чл. чл.325, ал.1, т.9 от КТ и по чл.327, ал.1, т.1 от КТ.
Благодаря предварително и очаквам вашите мнения.